Urban eye

Putting contact lens in eye

Lange werkdagen en dus weinig slaap is voor 43% van de mensen met oogproblemen de boosdoener. Een op de vijf mensen zegt dat het komt doordat ze lang achter de computer zitten. Maar ook andere omgevingsfactoren, zoals airconditioning, centrale verwarming en luchtverontreiniging spelen een rol.

Bij Optrex noemen we deze categorie oogaandoeningen 'Urban eye'.

Ogen zijn van oudsher het meest waardevolle deel van ons lichaam, maar een op de zes zegt zelfs 2 tot 3 keer per week last te hebben van 'stadsoog'.

Beauty-experts bevestigen wat Optrex heeft ontdekt. Make-upspecialist Arianne Poole vertelt: “Ik ben al meer dan 25 jaar make-up artist en ik zie steeds meer vrouwen - vooral vrouwen uit de stad - met oogproblemen. Ze hebben verschillende symptomen, variërend van droge en geïrriteerde ogen tot pijn en gesprongen adertjes in de ogen. Ik ben heel blij dat Optrex dit nu heeft onderkend als 'urban eyes'.”

“Ik ben ervan overtuigd dat de toename van 'urban eyes'-verschijnselen te maken heeft met de gevolgen van onze moderne stedelijke leefstijl van work hard - play hard voor ons lichaam. We kunnen niet veel veranderen aan die leefstijl - voor miljoenen vrouwen is het gewoon de realiteit. Maar wat we wel kunnen doen, is proberen het probleem tegen te gaan met de juiste behandeling.”

Arianne legt uit: “De zorg voor onze ogen moet een dagelijkse routine worden. Het kost maar een paar seconden. Er zijn tegenwoordig allerlei producten op de markt waarmee we onze ogen weer kunnen laten spreken.”